Vimpeli ennakkosuosikkina välieräsarjaan – ”Henkinen kovuus näyttelee isoa roolia näissä peleissä”

Kategoria Miesten Superpesis | 0
Kuva: Erkki Hautaviita

Vimpelin Veto voitti Kiteen Pallon puolivälierissä puhtaasti 3-0 ja raivasi samalla tiensä miesten Superpesiksen välieriin, jossa se saa vastaansa Kouvolan Pallonlyöjät. KPL on osoittanut vaarallisuutensa jo kauden aikana voittamalla Vedon Kouvolassa, mutta Saarikentältä ei ”Kopla” voittoa pystynyt runkosarjassa hakemaan. Vimpelin kapteeni Henri Puputti tiedostaa Pallonlyöjien vaarallisuuden varsin hyvin.

– Kouvola on vahva sisäpelijoukkue, jossa riittää paljon nopeita jalkoja. Kotikentällä he ovat tehneet paljon tilanteita ja sitä kautta voittaneet otteluita. Pidän heitä kovana haasteena, analysoi Puputti.

Välierien alkamista on odotettu pesispiireissä jo pitkään vesikielellä, sillä välieriin selviytyivät juuri ne joukkueet, keitä sinne myös kauden alla odotettiin. Vimpelissä on harjoiteltu vielä kesälläkin kovaa, jotta kuntopiikki olisi huipussaan syksyn ratkaisupeleissä.

– Pitkälle keskikesään asti ollaan treenattu kovaa ja varsinkin juostu, jotta jaksetaan painaa läpi pitkän syksyn. Voimaharjoittelua on tehty myös, mutta sitä on tehty enemmänkin irtiottokyvyn parantamisen vuoksi.

Vimpelillä on kotietu välieräsarjaan, ja se saattaakin näytellä suurta osaa otteluparissa. Saarikentällä ei pomppu nouse kovinkaan hyvin, kun taas Kouvolan kotikenttä on tunnetusti ”betonia”. Puputti näkee selkeitä eroja kenttien välillä myös muissa asioissa, mutta hän peräänkuuluttaa, että omassa pelisuunnitelmassa täytyy pysyä.

– Oikeastaan aina vieraskentällä pelaaminen on hieman erilaista, koska Vimpelissä ei pääse katkomaan palloja jatkeilta. Se on ehkä suurin ero ulkopelissä. Ja tietysti pomppukentillä hieman hyödynnetään kenttää, mutta pääasiassa pysytään omassa pelitavassa, joka on todella monipuolinen. Emme turvaudu myöskään joihinkin tiettyihin lyönteihin tai ulkopelikuvioihin.

Vedolla on ollut jonkinlaisia loukkaantumishuolia oikeastaan läpi kauden enemmän ja vähemmän, mutta he ovat pystyneet pelaamaan tarpeeksi laadukkaasti laajan kokoonpanonsa ansiosta. Vaikka puolivälieräsarja katkesikin suoraan kolmessa pelissä – näkee Puputti silti joukkueen pelissä paljon parannettavaa.

– Pieniä huolimattomuusvirheitä tuli niin mailassa kuin räpylässä. Muutamia juoksun paikkojakin jäi vielä ottamatta. Nämä asiat, kun saamme korjattua, niin uskon, että meitä ei pysäytä mikään.

Välierät ovat usein pelejä, jossa tunteet kuumenevat ja joukkueet pyrkivät hakemaan yliotetta vastapuolesta. Puputti nostaakin otteluparin ratkaisevaksi seikaksi henkisen kovuuden merkityksen. Se kummalla kantti kestää kovissa paikoissa – voittaa ottelusarjan. Joukkueen kapteeni pyrkii kokemuksellaan tuomaan rentoutta vimpeliläisten peliin.

– Henkinen kovuus näyttelee isoa roolia näissä peleissä. Pyrin itse toimimaan esimerkkinä kovissa paikoissa niin henkisesti kuin pelillisesti.

Janne Ritari
Päätoimittaja

Lukijoiden kommentit