Sotkamon Jymy vaikeuksien kautta finaaleihin – ”Ulkopelin ja yksittäisten lyötyjen juoksujen merkitys tulee olemaan suuri”

Kategoria Miesten Superpesis | 0
Kuva: SuperJymy Oy

Jymy lähti kauteen vaikeista asetelmista, kun joukkue koki useampia ikäviä loukkaantumisia talvella. Monet olivat jo valmiita jättämään veikkauksissa sotkamolaiset pois loppuotteluparista, mutta Jymy pystyi kuitenkin olemaan pudotuspeleissä vahva tärkeimmillä hetkillä. Seuran oma kasvatti Jere Vikström on ottanut Jymyssä isoa roolia tällä kaudella niin sisällä kuin ulkona.

– Hyvillä fiiliksillä lähdetään tietysti. Onhan tuossa kaikkea erikoista matkan varrella tapahtunut loukkaantumisineen, mutta usko omaan tekemiseen ei missään vaiheessa loppunut, kertoo Vikström.

Kainuulaiset sijoittuivat runkosarjassa neljänneksi ja saivat puolivälierissä vastaan Seinäjoen JymyJussit. Seinäjokiset olivat todella kova haaste Jymylle, mutta ottelusarja kääntyi kuitenkin kokeneiden pelaajien avulla Sotkamolle. Välierissä Jymy sai vastaansa Joensuun Mailan. Sotkamo onnistui jälleen kauden tärkeimmillä hetkillä nostamaan pelinsä tasoa ja ratkomaan ottelut paikan tullessa.

– Sisäpeliä ollaan joka pelissä pystytty petraamaan, varsinkin pudotuspeleissä. Ulkopelikään ei missään välissä ole huonoa ollut, mutta on siellä toki räpylävirheitä mahtunut useampaan peliin. Tasaisesti ollaan kuitenkin kehitytty joka osa-alueella.

Jymy ja Veto ovat finaaleissa vastakkain jo peräti seitsemättä kertaa putkeen, joten joukkueet tuntevat toisensa pelityylit varsin hyvin. Vikströmin mukaan elintärkeää on estää vimpeliläisten läpilyönnit, jotta Veto ei saa sisäpeliään auki sitä kautta.

– Vimpelin lyöntiarsenaali on kova ja sillä he naaraavat voittoja. Ne pelit, missä vastustaja ei ole antanut Vedon lyödä läpi, ovat olleet huomattavasti vaikeampia heille. Kova joukkue siellä on tietysti vastassa, mutta tuttua kauraa varmasti puolin ja toisin, kun pitkään olemme näitä pelejä vastakkain pelanneet.

Kuva: SuperJymy Oy

Finaalisarjoissa marginaalit joukkueiden välillä ovat hyvin pienet ja tätä kautta yksittäiset suoritukset nousevat ottelusarjassa suureen rooliin. Vähemmän yllättäen myös paljon puhuttu henkinen vahvuus tulee ratkaisemaan paljon finaaleissa.

– Ulkopelin ja yksittäisten lyötyjen juoksujen merkitys tulee olemaan suuri. Ulkopeli on varmasti molemmilla joukkueilla tiivistä. Kummalla takatilanne kestää ja kumpi lyö yksittäisiä juoksuja enemmän – on hyvin todennäköisesti Suomen mestari.

Vikström pelasi viime kauden lainalla Oulun Lipossa ja sitä edelliskautena Kiteen Pallossa. Täksi kaudeksi mies palasi kuitenkin kotikonnuille isoon rooliin kasvattajaseuraansa. Sotkamolaisella on takanaan ehjä harjoituskausi, ja se näkyy etenkin hänen juoksukunnossaan.

– Onhan se mahtavaa olla taas kotona. Kausi on ollut haastava ja mielenkiintoinen. Itselläni peliesitykset ovat kovasti ailahdelleet, mutta joukkue edellä tätä tehdään. Kaudesta on pystynyt kuitenkin nauttimaan, vaikka erilaisia tilanteita on tullut paljon vastaan. Opettavainen kausi ollut kaikin puolin.

Jymyn kasvatti haluaa lähettää vielä loppuun sotkamolaisfaneille terveisiä.

– Häkki täyteen vaan ja kovaa metakkaa! Eiköhän se onnistu sotkamolaisilta aina. Uskon kyllä, että on peli sitten Hiukassa tai Saarikentällä, niin kyllä ihmisiä nämä pelit aina kiinnostavat.

Janne Ritari
Päätoimittaja

Lukijoiden kommentit