Pattijoen Urheilijat haluaa palata takavuosien loistoon – Joukkueessa hyvä sekoitus kokemusta ja nuoruuden intoa

Kategoria Miesten Superpesis | 0
Kuva: Ilkka Kontinaho

Pattijoen Urheilijoiden viime kausi oli synkkä, ja joukkue onnistui vaivoin pitämään sarjapaikkansa voittaen karsintasarjassa Manse PP:n tiukkojen vaiheiden jälkeen. Täksi kaudeksi PattU koki muutoksia, kun Jari Törmänen palasi pelikentille seuran puheenjohtajan Harri Tuomikosken hypätessä viuhkaan. Tuomikoski vaihtui kuitenkin vielä kauden alla Juha Karjaluotoon, joka otti vetovastuun joukkueessa. Viime kaudella läpimurtonsa Superpesiksessä tehneen multijokerin, Eino Järvelän mukaan tämä kausi heillä on kuitenkin käynnistynyt kohtalaisesti.

– Ulkopeli on ollut läpi alkukauden hyvää ja useampina hetkinä todella hyvää. Sisäpelin puolella emme kuitenkaan ole onnistuneet tarvittavalla tavalla ja siksi on useampi sarjapiste jäänyt roikkumaan. Meidän täytyy tehdä mailassa iso tasonnosto, jotta pisteitä rupeaisi irtoamaan enemmän, kertoo Järvelä.

Talviharjoittelu Pattijoella on jokeripelaajan mukaan mennyt samalla kaavalla kuin edellisenäkin vuotena. Painopiste on ollut pelaajien henkilökohtaisten taitojen ja ominaisuuksien parantamisessa. Asioita on tehty pitkäjänteisesti, ja keskittyminen on aina niissä asioissa, jotka näkyvät kentällä.

– Pikkujuttuja hinkataan niin kauan, että ne alkavat toimia. Nuorille pelaajille jaksetaan alusta asti tehdä selväksi, mikä on olennaista tässä harjoitteessa ja miten se pitää tehdä, jotta pelikentällä tulee palo. Ei ole sattumaa, että Pattijoen Urheilijoista on tullut iso liuta huippupelaajia, ja joukkue on menestynyt 2000-luvulla paljon.

Järvelän oma harjoituskausi on sujunut hyvin. Mies selvisi viime kaudesta ilman suurempia vammoja ja onkin pystynyt tekemään jo syksyllä reippaamman voimajakson, jossa voimatasot nousivat paljon. Talven fysiikkajaksot muillakin osa-alueilla olivat onnistuneita, sillä oululainen teki testeissä useita ennätyksiään.

– Olen pyrkinyt talvella kehittämään lajitehokkuutta ja sitä kautta monipuolistamaan lyöntipeliä sekä parantamaan liikkumista ja nopeutta. Lopun talvikaudesta käytin nopeusvoiman ja ketteryyden kehittämiseen. Lyöntivoimakin tuntuu lisääntyneen osittain fysiikan, mutta erityisesti lyöntitekniikan parantumisen ansiosta, jota on työstetty Jari Luodon ja Jari Törmäsen kanssa.

Pattijoen joukkue on kehittynyt tasaisesti, ja varsinkin nuoret pelaajat ovat ottaneet isoja kehitysaskelia eteenpäin. Järvelä hehkuttaa seuran valmennusta, ja sen osaamista pesäpallon perustaitojen kehittämisessä.

– Pattijoella osataan tehdä pelaajia. Väittäisin, että tietotaito on varmasti Suomen parhaimmistoa yksittäisen pelaajan kehittymisen kannalta. Meillä moni nuori nostaakin tasoaan isoilla harppauksilla. Esimerkiksi Markus Lehtiniemi on esiintynyt vahvasti alkukauden, ja Harri Kolehmainen on nostanut tällä kaudella itsensä aivan superin kärkipelaajien joukkoon!

Järvelän oma rooli Pattijoen Urheilijoissa on kesällä ollut jokeri, mutta hän on pelannut talvella myös etukentällä. Tällä hetkellä mies on rooliinsa tyytyväinen, mutta on edelleen kiinnostunut ulkopelaamisestakin.

– Kyllä oma lyöntipeli pohjautuu vapaiden lyömiseen. Välilyönnin uhalla saa avattua tilaa muualta kentältä, josta voi sitten napsia irtopinnoja tai vaihtoja. Ulkopelissä vahvuuteni on varmaankin heittovoimassa ja pelaajien lukemisessa. Kehitystä tapahtuu varmasti lisää, kun oppii enemmän tuntemaan pelaajien lyöntejä ja tapoja, päättää Järvelä.

Janne Ritari
Päätoimittaja

Lukijoiden kommentit