Manse PP taistelee runkosarjan voitosta naisten Superpesiksessä – Joukkueen tavoite on Suomen mestaruus

Kategoria Naisten Superpesis | 0
Kuva: Pekka Tuominen

Manse PP:n tie on noussut pystyyn kolmena vuotena peräkkäin puolivälierävaiheessa, mutta nousujohteinen työ on tällä kaudella tuomassa joukkueelle mahdollisesti jopa runkosarjan voiton. Yksi tärkeimmistä pelaajista joukkueessa on viime kauden Suomen mestari, Mira Kolehmainen, joka on pelannut vahvaa kautta niin sisällä kuin ulkona.

– Kuulin, että mestarijoukkue kokee isoja muutoksia niin pelaajistossa kuin pelinjohdossa, ja samalla sain tiedon, että pääsin Vierumäelle opiskelemaan. Vanhemmat ja sisarukset perheineen asuvat Kankaanpäässä ja parisuhteeni on Tampereella, niin tämä oli kaikista järkevin ratkaisu. Kunnianhimoisena pelaajana halusin myös joukkueeseen, joka tulee taistelemaan mestaruudesta, avaa Kolehmainen siirtoaan.

Kankaanpään Mailan kasvatin rooli sisäpelissä muuttui täksi kaudeksi kärkietenijästä vaihtajaksi. Tieto muutoksesta tuli kopparille jo hyvissä ajoin, ja talvikaudella hän pääsikin hiomaan vaihtolyöntejään kesän pelejä varten. Joukkueena Manse PP on harjoituskaudella pyrkinyt siihen, että yhteispeli kentällä toimisi mahdollisimman hyvin.

– Talvella piti miettiä lyöntiratkaisut uusiksi ja reagointia lyöjänä täytyi myös harjoitella paljon. Fyysiset painopisteet liittyivät itselläni lajikestävyyteen ja nopeuteen. Meillä on laaja materiaali, ja talvikaudella oli hyvää kilpailua pelipaikoista. Hyvä valmennustiimimme mahdollisti sen, että jokainen sai henkilökohtaista ja yksilöllistä valmennusta.

Kolehmainen on pelannut vahvaa kautta tamperelaisten riveissä ja on tuonut tällä kaudella jo 37 juoksua joukkueelleen. Nopeakinttuinen vaihtaja on pelannut myös totutun varmaa peliä kopparin tontilla.

– Vahvuuteni liittyvät nopeuteen sekä sisä- että ulkopelissä. Lisäksi pitkä kokemus kopparipelaamisesta on tuonut ulkopeliini tietynlaista varmuutta. Olen tykännyt paljon vaihtajan roolista, mutta siinä on vielä paljon kehitettävää. Lisäksi pitäisi saada voima paremmin tarttumaan ja kyettävä ylläpitämään sitä koko kauden.

Kuva: Pekka Tuominen

Manse PP haluaa Kolehmaisen mukaan pelata nopeatempoista ulkopeliä. Sisäpelissä joukkueella on laadukkaan materiaalin myötä mahdollisuus kahteen kärkeen, ja he pyrkivätkin molempia kärkiään käyttämään.

– Yritämme palauttaa pallon mahdollisimman nopeasti lukkarille, jotta pystymme pelaamaan nopeaa peliä. Meidän sisäpelin ehdoton vahvuus on nopeus. Meillä on niin paljon nopeita pelaajia, että emme ole niin isosti naimisissa sen kanssa, mihin kohtaan lyöntijärjestys jää.

Tampereella pesäpallo on suuressa nousussa, ja pesisbuumi on näkynyt otteluissa hyvinä yleisömäärinä ja erilaisina tapahtumina.

– Täällä on tällä hetkellä mahtava pelata! Kauden aikana on ollut huikeita juttuja intialaisesta pelaajasta hyväntekeväisyysotteluihin, unohtamatta tietenkään kauden avausta Tukholmassa. Katsomoissa on väkeä illasta toiseen ja urheilutapahtuman tuntu huokuu pelikentälle asti.

Kolehmaisen oma tavoite kaudelle oli se, että hän omaksuisi vaihtotilannepelaamisen mahdollisimman hyvin ja pystyisi sitä kautta tuomaan menestystä joukkueelleen. Manse PP:n tavoite on alusta asti ollut Suomen mestaruus.

– Nyt pitää keskittyä siihen, että fokusoidaan tekeminen entistä kovemmin oikeisiin asioihin. Olemme olleet kauden aikana hyviä siinä, että hankaloitamme itse omaa peliämme. Nyt täytyy saada omat virheet minimiin, niin olemme todella vahvoilla. Lisäksi jokaisen pelaajan siviilielämä loppuu viimeistään nyt, kun pudotuspelit alkavat, vitsailee Kolehmainen.

Janne Ritari
Päätoimittaja

Lukijoiden kommentit