Haminan Palloilijat tavoittelee nousua Superpesikseen – Joukkue hurjassa vireessä Ykköspesiksessä

Kategoria Ykköspesis | 0
Kuva: Emmi Rasa

Oranssipaitojen veikkailtiin viime kaudella taistelevan vahvasti noususta miesten Superpesikseen, mutta kausi lähti joukkueella käyntiin varsin mollivoittoisesti. Alkukauden pelinjohtajana ollut Saku Kapanen antoi loppukaudesta viuhkan Vesa Toikalle, jonka alaisuudessa kausi päättyi lopulta onnellisissa merkeissä. Täksi kaudeksi vetovastuun joukkueessa otti räväkkä Petri Pulliainen, joka on saanut Haminan vahvaan vireeseen.

– Kapasen aikana meidän kotiuttaminen tökki pahasti, vaikka tilanteita tehtiin joka pelissä tarvittava määrä. Tällä kaudella kotiuttaminen on ollut ehkä jopa meidän suurin vahvuus. Myös se, että voittoja on tullut – on nostanut porukan itseluottamusta. Olemme myös pystyneet nousemaan monesti tappioasemasta voittoon – tätä ei viime kaudella tapahtunut, kertoo joukkueen päävaihtaja Henri Heikkilä.

Pullainen on pelinjohtajana tunnettu räväkästä luonteestaan ja vahvasta eläytymisestään peliin. Jotkut ovat jopa joskus sanoneet hänen tulisieluisuutensa vaikuttavan negatiivisesti peliin, mutta mies on tällä kaudella hiljentänyt epäilijät saaden joukkueensa hurjaan lentoon. Pulliaisen kädenjälki näkyy vahvasti Haminan taktisessa pelaamisessa niin sisällä kuin ulkona.

– ”Puli” on melko räiskyvä persoona ainakin pelikentillä, ja hän on tuonutkin meidän joukkueeseen lisää luonnetta. Pelityylimme on välillä todella agressiivinen, ja se on usein tuottanut tulosta.

Heikkilä itse on siirtynyt täksi kaudeksi lukkarin tontilta polttolinjaan. Hän on käynyt aina Superpesiksessä asti Kouvolan Pallonlyöjien paidassa lukkaroimassa, mutta viime kausi Haminan joukkueessa jäi viimeiseksi lautasen äärellä – ainakin tällä erää. Miehen oli tarkoitus pelata ulkokentällä jo vuonna 2015, mutta talven aikana tehdyt leikkaukset estivät häntä pelaamasta käytännössä koko kautena.

– Viime kaudella aloin taas harjoitella lukkarin hommia, mutta osittain käden ongelmien ja osittain varmaan myös henkisten ongelmien takia syöttäminen ei alkukauden jälkeen enää luonnistunut, eikä pelistä pystynyt enää nauttimaan. Tätä kautta päätös ulkokentälle siirtymisestä oli helppo.

Kuva: Emmi Rasa

Haminan Palloilijoiden kasvatti on aiemmin pelannut vain muutamia pelejä ulkokentällä ja siihen nähden sopeutuminen uuteen rooliin on käynyt jopa odotettua nopeammin. Heikkilän oli alun perin tarkoitus pelata kolmosvahtina, mutta osittain talvella joukkueessa esiintyneiden loukkaantumisten myötä hän on saanut isompaa roolia ulkona.

– Oma vahvuuteni ulkopelissä on pallovarmuus. Heikkouteni on lyöjien lukeminen, joka on osoittautunut yllättävän haastavaksi, kun on koko uran katsellut lyöntejä vain kotipesästä. Aiemmat ulkopelikokemukseni ovat muutama peli siepparina A-pojissa ja 2014 pari peliä polttolinjassa Ykköspesiksessä.

Oranssipaitojen peli on loksahtanut kunnolla uomiinsa kauden edetessä. Hamina on kunnostautunut etenkin sisäpelin osalta heidän tehtyjen sarakkeen näyttäessä peräti 269 juoksua! Joukkueen ulkopeli on pitänyt myös hyvin uuden lukkarinsa Jesse Eskelisen johdolla.

– Meillä on varmasti yksi sarjan nopeimmista ja kovalyöntisimmistä joukkueista. Kotiuttajien leveydestä kertoo esimerkiksi se, että jos kaikki miehet ovat terveenä – on jokereista yksi yleensä huilivuorossa. Me olemme oikeastaan vasta nyt päässeet pelaamaan parhaalla kokoonpanolla, ja se on rauhoittanut ulkopeliämme huomattavasti.

Hamina on tunnettu pesiskaupunki, ja miesten kotipeleissä nautitaankin upeista yleisömääristä. Heikkilän mukaan tänä kautena kiinnostus on ollut vielä aiempaakin suurempi.

– Onhan se mahtava pelata kotipelejä, kun yleisöä on parhaimmillaan ollut yli tuhatkin, kun vertaa vieraspelejä, missä on ollut esimerkiksi 200 katsojaa. Ainoa tavoitteemme on kauden päätteeksi nousta Superpesikseen, päättää Heikkilä.

Janne Ritari
Päätoimittaja

Lukijoiden kommentit